Opiskelijasähkö.
Opiskelijan sähkönkulutus ei normaalisti ole kovinkaan suurta. Siitä syystä monesti ei kannata maksaa esimerkiksi korkeaa kk-maksua, vaan valita mielummin kuukausimaksuton vaihtoehto. Katso alapulelta parhaat vinkit opiskelijan sähkösopimukseen.
Kilpailuta paras remontti vain parissa minuutissa -- Omaurakka.fi
Opiskeluajat ovat nuorelle ihmiselle eräitä elämän jännittävimpiä ja tapahtumarikkaimpia aikoja. Opiskelijan on aika löytää elämäänsä suunta, joka vie kohti uutta tulevaisuutta. Vaikka monille opiskelijaelämä on hauskanpitoa ja ihmisiin tutustumista, niin se tuo mukanaan myös huolenaiheita ja uudenlaisen vastuun opettelemista. Alkaa itsenäistyminen ja monet muuttavat ensi kertaa omilleen. Muuton mukana tulee myös vastuu omasta kodista, sen ylläpidosta sekä laskujen maksamisesta. Monelle opiskelijalle rahahuolet ovatkin tuttu aihe. Se mitä mukavuuksia ja palveluita ensimmäiseen asuntoon hankitaan, sanelee hyvin pitkälle rahallinen tilanne. Yksi välttämättömistä kuluista on sähkö. Mistä löytää opiskelijan taloudelliselle tilanteelle sopivin sähkösopimus? Mitä kaikkea pitää osata ottaa huomioon?
Vaikka sähköyhtiöillä ei olekaan tarjota päätähuimaavia opiskelijatarjouksia, niin ovat he osittain ottaneet huomioon opiskelijat sopimuksen ehdoissa. Ehdot kannattaakin lukea tarkasti läpi ennen allekirjoittamista. Opiskelija-asunnot ovat yleensä pieniä yksiöitä tai kaksioita. Niiden kulutus on, varustelusta huolimatta, suhteellisen pieni. Netti on täynnä hakupalveluita, joissa voi kilpailuttaa sähkösopimuksia. Näistä hakupalveluista voit helposti vertailla tarjolla olevia sopimuksia. Opiskelijan kannattaa tutustua tarkasti eri vaihtoehtoihin, mitä sähköyhtiöt tarjoavat. Näin selviää, minkä tyyppinen sähkösopimus on juuri omaan asuntoon oikea. Opiskelijan kannattaa myös pohtia, mitkä asiat ovat tärkeitä, onko ensisijainen asia sähkön edullisuus vai onko myös ympäristöllisillä asioilla merkitystä.
Yleisin tehty sähkösopimus on kuukausimaksullinen sähkösopimus. Opiskelijalle tämä ei välttämättä ole se paras vaihtoehto. Pienessä yksiössä tai kaksiossa asuvan opiskelijan sähkönkulutus on huomattavasti pienempää verrattuna normaaliin suomalaiseen perheeseen. Onneksi sähköyhtiötkin ymmärtävät opiskelijoita, ja normaalisti tarjoavat heille opiskelijaystävällistä sopimusta. Yhtiöstä riippuen opiskelija voi saada jopa 25 % halvemman sopimuksen verrattuna normaaliin. Normaalisti opiskelijoille tarjotaan määräaikasta sähkösopimusta joustavin ehdoin. Sähköyhtiötkin ovat osoittaneet osittaista ymmärrystä vaihtelurikkaaseen opiskelijaelämään. Erittäin yleisiä muutoksia ovat muutto uuteen asuntoon sekä harjoittelut ulkopaikkakunnalla tai jopa ulkomailla. Ennen sopimuksen tekemistä opiskelijan kannattaa ottaa nämä vaihtoehdot myös huomioon.
Toisaalta myös kannattaa ottaa huomioon se, että mitä pidempiaikaisen sopimuksen tekee, sitä isompi mahdollisuus on neuvotella edullisempi hinta opiskelijana. Sopimuksessa allekirjoitettuun hintaan sisältyy sähkön kulutus, sähkönsiirto ja myynnistä koituvat kiinteät kustannukset sähkönmyyjälle. Yleensä sopimukseen lisätään myös kiinteä sähkön hinta. Tämä tarkoittaa sitä, että opiskelijan ei tarvitse huolehtia mahdollisesta sähkön hinnan noususta sopimuskauden aikana. Sopimus tehdään kunnioittaen sitä kiinteää hintaa, jonka opiskelija ja sähkönmyyjä ovat ennen sopimusta allekirjoittaneet. Hinnannousun kannalta opiskelija voi elää huolettomammin. Opiskelijana myös kannattaa ehdottomasti kilpailuttaa oma sähkösopimus. Muista myös ennen sopimuksen allerkirjoittamista lukea ehdot tarkasti läpi.
Opiskelijan sähkön käyttö on yleensä pienempää kuin normaaliperheen. Sähköyhtiöt ovat ottaneet tämän huomioon sillä, että tarjoavat opiskelijoille kuukausimaksuttomia vaihtoehtoja, jossa maksetaan vain käytön mukaan. Eli sähköyhtiöt tarjoavat opiskelijalle määräaikaista 6 kuukauden tai 12 kuukauden sopimusta. Määräaikaissopimus sisältää perusmaksuttoman ajanjakson, jolloin opiskelija maksaa vain oman kulutuksensa ja verot. Vuoden perusmaksuton sopimus voi tuoda opiskelijalle jopa useiden kymmenien eurojen säästöt. Toinen opiskelijalle sopiva sopimus, on kiinteähintainen määräaikainen sopimus. Tämä takaa opiskelijalle joka kuukausi kiinteähintaisen sähkön. Tällöin voi säästyä ikäviltä yllätyksiltä, ja voit etukäteen olla varma summasta jonka tulet sähköstä maksamaan.
Opiskelijan keskimääräinen sähkönkulutus vuodessa on alle 1500 kWh, kun asutaan pienehkössä kaupunkiasunnossa. Sähkön hintaan suurimmat vaikuttavat tekijät ovat aina kulutustottumukset, sijainti ja asunnon suuruus. Tarjouksia on suunnattu opiskelijoillekin, mutta suurin ratkaisija on aina oma elämäntilanne ja käyttötottumukset. Erityisesti opiskelijoille suunnattuja tarjouksia löytyy vähemmän. Kuten normaalin kuluttajan, myös opiskelijan kannattaa seurata ja kilpailuttaa sähkösopimuksensa aika-ajoin. Sähkösopimusten tarkkoja hintoja ei oikein voi antaa, koska niissä on niin monta muuttuvaa tekijää. Kun huomioimme opiskelijan keskimääräisen sähkökulutuksen (1500 kWh/vuosi) niin hinnat ovat halvimmillaan Helsingissä, Tampereella, Jyväskylässä, Oulussa ja Rovaniemellä n. 37€/ vuosi.
Sähkösopimuksen tekeminen on nykyään erittäin helppoa, se käy netistä ihan muutamassa minuutissa. Ensin opiskelijan tulee löytää asuntoon sopivin sähkösopimus, sen löytämiseen voi käyttää netistä löytyviä sivustoja. Uuteen asuntoon sopimuksen tekemistä suositellaan pari viikkoa ennen muuttoa. Näin sähköyhtiö voi varmistaa, että sopimus saadaan käsiteltyä ajoissa. Puhelimitse sähköyhtiöt pystyvät auttamaan pikaisemminkin, tällöin kannattaa huomioida, että verkkoyhtiö saattaa periä sinulta pikakytkentämaksun. Etukäteen kannattaa tarkistaa sisältyykö sähkö vuokraan, vai tarvitsetko oman sähkösopimuksen. Joskus opiskelija-asunnon vuokraan sisältyy sähköt, mutta aina näin ei ole. Jos vuokran hintaan ei sisälly sähköä, opiskelijan täytyy itse huolehtia sähkösopimuksen teosta ennen muuttoa.
Yleensä opiskelija on jo jännittävän elämän jakson edessä, kun mahdollisesti ensimmäistä kertaa muuttaa asumaan itsekseen. Muuton ja kaiken uuden keskellä voi jäädä moni tärkeä asia huomioimatta. Sähkösopimusta kirjoittaessa kannattaa kuitenkin muistaa lukea tarkasti ehdot läpi, ennen kuin sen allekirjoittaa. Sähköyhtiöllä on tarjolla myös hyviä ehtoja, jos sattuukin että tulee odottamattomia muutoksia elämään. Opiskelijan on hyvä pitää mielessä mahdollisuus esimerkiksi ulkomailla suoritettavasta mahdollisesta opiskelijavaihdosta. Sähköyhtiöllä on jopa sopimuksia, jotka on mahdollista purkaa muutaman viikon varoitusajalla. Kannattaa myös tutustua sanastoon, mitä käytetään tehdessä sähkösopimusta. Näin voit varmistaa että olet tekemässä juuri sinulle sopivaa sähkösopimusta.
Opiskeluaika on hyvin tunnettua siitä, että rahat ovat tiukalla. Suurin osa opiskelijoista ei siis mielellään maksa paljon sähköstä. Toki opiskelijoiden joukossa on heitäkin, joille myös uusiutuvat energiamuodot ja ekologisesti tuotettu sähkö on tärkeää. Pelkkä hinta ei ole aina se tärkein. Vaihtoehdot sähkön tuotannonlähteille vaihtelevat paikkakunnittain, ne saat helposti netistä selville. Opiskelijoille ehdottomasti edullisin ja sopivin vaihtoehto on tehdä määräaikainen sopimus sähköyhtiön kanssa. Yleensä opiskelija asuu kaupungissa joko yksiössä tai kaksiossa, joten sähkön kulutus on vähäistä. Suosituin opiskelijoiden keskuudessa tehty sähkösopimus on siis määräaikainen, silloin jos sähkön hinta ei sisälly vuokraan.
@ Copyright2022 https://www.kilpailutasahkosopimus.fi